top of page
692.jpg

BİREYSEL EMEKLİLİK İÇİN HEMEN FORM DOLDURUN EMEKLİLİĞİNİZDE RAHAT EDİN!

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ

Bireysel emeklilik sistemine katılın, gelecek hayalleriniz gerçek olsun!

Bireysel emeklilik, düzenli birikimler yaparak emeklilikte rahat etmeyi sağlayan tasarruf ve yatırım sistemidir. İhtiyacınıza uygun BES bireysel emeklilik başvurunuzu yapın geleceğiniz için bugünden harekete geçin! Bireysel emeklilik şirketleri, katılımcıya yatırım araçlarına uygun tercihte bulunmaları ve uygun şekilde plan yapabilmeleri konusunda destek sağlamaktadır. Kişi bireysel emeklilik şirketlerine başvurduktan sonra, risk ve getiri profili daha uygun belirlenir. Buna göre kişiye uygun bir bireysel emeklilik planı ve fon dağılım teklifi sunulabilir. Sadece birkaç tıkla bireysel emeklilik başvuru formumuzu doldurabilir; küçük birikimler yaparak geleceğiniz için bugünden yatırımlar yapmaya başlayabilirsiniz. Bireysel emeklilik başvuru formumuzu doldurun, biz sizi arayalım.

Bireysel Emeklilik Sistemine Kimler Katılabilir?

18 yaşını doldurmuş olan her birey hangi meslek grubunda olduğuna bakılmaksızın bireysel emeklilik sistemi başvurusu yapabilir. Henüz öğrenci veya çok yeni işe başlamış olsanız dahi emekliliğe çok olduğunu düşünüyor ve birikim yapmak istiyorsanız, şimdiden geleceğiniz için en uygun bireysel emeklilik planını ekibimiz yardımı ile oluşturabilirsiniz.

Yarınınız için şimdiden bir adım atın!
Formu kısmımızdan bireysel emeklilik başvurusu yapabilir ya da info@brnsigorta.com mail adresimizden sormak istediklerinizi sorabilirsiniz, bireysel emeklilik şirketi uzmanlarımız size en uygun zamanda ulaşıp bilgi paylaşsın.

4632 Sayılı, Bireysel Emeklilik Tasarruf Ve Yatırım Sistemi Kanunu

Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu olmak üzere ilgili tüm kesimlerin görüş ve önerilerinin değerlendirildiği ortak bir metin ve sosyal güvenlik reformunun bir parçası olarak TBMM tarafından 28 Mart 2001 tarihinde kabul edilmiştir. 7 Nisan 2001 tarih ve 4366 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla devreye giren kanun, yayınlandığı tarihten 6 ay sonra 7 Ekim 2001 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

BES Bireysel Emeklilik Sistemi, mevcut kamu sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak çalışanların aktif çalışma hayatları süresince sağladıkları kazançlarının bir kısmı ile birikim yaparak, emeklilik dönemlerinde ve sonrasında sahip oldukları hayat standardı ve refah seviyesini koruyabilmelerini, aynı zamanda da ekonomiye ihtiyacı olan uzun vadeli finansal kaynağı yaratarak istihdamın arttırılmasını amaçlamaktadır. Gönüllü katılım esasına dayanmakla birlikte BES Bireysel Emeklilik Sistemi’nde köklü değişiklikler yapan zorunlu BES uygulaması 6740 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu‘nda değişiklik yapılmasına dair kanunla kademeli olarak yürürlüğe girmiştir.

01 Ocak 2017 tarihinden itibaren;

Çalışan sayısı 1000 ve üzerinde işverene bağlı çalışanlar

01.04.2017 tarihinden itibaren;

Çalışan sayısı 250 ve üzerinde ancak 1000’den az olan işverene bağlı çalışanlar

 

01.07.2017 tarihinden itibaren;

Çalışan sayısı 100 ve üzerinde ancak 250’den az olan işverene bağlı çalışanlar

01.01.2018 tarihinden itibaren;

Çalışan sayısı 50 ve üzerinde ancak 100’den az olan işverene bağlı olarak çalışanlar

01.07.2018 tarihinden itibaren;

Çalışan sayısı 10 ve üzerinde ancak 50’den az olan işverene bağlı olarak çalışanlar

01.07.2018 tarihinden itibaren;

Çalışan sayısı 10 ve üzerinde ancak 50’den az olan işverene bağlı olarak çalışanlar

01.01.2019 tarihinden itibaren;

Çalışan sayısı 5 ve üzerinde ancak 10’dan az olan işverene bağlı olarak çalışanlar otomatik katılım sistemine dahil olacaklardır.

Zorunlu bireysel emeklilik sistemine 29.05.2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunun 28. Maddesi kapsamında olup 45 yaşını doldurmamış olanlar ile, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4. Maddesinin (a) ve (c) bentlerine göre çalışanlar, işverenin belirlediği bir emeklilik sözleşmesi dahilinde zorunlu emeklilik planına dahil olacaklardır. Bu kapsamda, zorunlu BES uygulaması sadece 45 yaş altındaki Türk vatandaşları ile Türk vatandaşlığından çıkma izni almış olmakla birlikte Türkiye’de çalışmakta olanlardan bir hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren yanında çalışanlar için geçerlidir. Türkiye’de çalışan yabancılar bu yasanın kapsamına girmemektedir.

bottom of page